9 корисних властивостей оливок мансанілья для здоров’я

Ви зараз переглядаєте 9 корисних властивостей оливок мансанілья для здоров’я

Оливки Мансанілья (Manzanilla), також відомі як королева зелених столових оливок, походять з Іспанії. Незважаючи на те, що люди приділяють більше уваги видобутку олії з них, це один із найпопулярніших продуктів у світі. Додайте ці оливки до свого раціону і ви отримаєте багато переваг для здоров’я.

1. Забезпечте тоннами антиоксидантів.

Окислення в організмі пов’язане з прогресуванням і розвитком багатьох захворювань, таких як хвороби серця та рак. Оливки є продуктом із високим вмістом антиоксидантів, який в основному забезпечує поліфеноли. Вони є сильним антидіабетичним, нейропротекторним і протираковим елементом. Антиоксидантні переваги, отримані від оливок Manzanilla, виходять за рамки майже всіх систем організму.

Крім того, оливки сприяють підвищенню рівня глутатіону в крові. Глутатіон — це потужний антиоксидант, що ефективно підсилює імунітет та знижує рівень цукру в крові.

2. Низький рівень холестерину і високий тиск.

Хоча оливки є хорошим джерелом жиру, вони не мають жодного небезпечного впливу на артерії, як інші жири. Дослідження показують, що завдяки вмісту олеїнової кислоти оливки мансанілья здатні знижувати артеріальний тиск і допомагають контролювати та знижувати рівень холестерину. Споживання оливок Manzanilla також допомагає знизити артеріальний тиск і серцево-судинні запалення в цілому.

3. Зніміть біль.

Оливки Manzanilla містять невелику кількість нестероїдних протизапальних препаратів (НПЗП), які є класом препаратів, які зменшують біль, знижують температуру та запобігають утворенню тромбів. Таким чином, споживання цих варіантів оливок пригнічує ріст ферментів, які викликають запалення, і таким чином полегшує біль.

4. Лікуйте та запобігайте раку.

Фенольні сполуки, присутні в оливках мансанілья, мають протипухлинні властивості та особливо ефективні в профілактиці раку грудей, товстої кишки та шлунка. Таким чином, оливки є одними з найкращих продуктів, які борються з раком.

5. Поліпшення здоров’я серця.

Оливки Manzanilla містять широкий спектр антиоксидантів, протизапальних сполук, вітаміну Е, здорових жирів і міді, які необхідні для підтримки здоров’я вашого серця. Тому їх регулярне вживання допомагає знизити ризик серцево-судинних ускладнень і запобігає ішемічній хворобі серця.

6. Діє як природний пробіотик.

Дослідження, опубліковане Європейським журналом харчування, говорить, що фенольні сполуки, присутні в оливках, можуть збільшити кількість корисних біфідобактерій, які виробляють вітаміни та антибактеріальні хімічні речовини в організмі. Таким чином, оливки покращують здоров’я кишківника та покращують роботу мікробів.

7. Менший ризик діабету та ожиріння.

Завдяки наявності великої кількості мононенасичених жирів, оливки Manzanilla значно знижують ризик діабету 2 типу та ожиріння. Антиоксиданти, які містяться в них, також допомагають пригнічувати окислювальний стрес, пов’язаний з діабетом, що робить оливки ефективним засобом для лікування гіперглікемії та діабетичних ускладнень.

8. Допомагає боротися з інфекціями.

Антиоксиданти та антибіотики, присутні в оливках Manzanilla, роблять його ефективним у боротьбі з певними мікробними, вірусними та грибковими інфекціями. Було показано, що екстракт плодів оливи та оливкового листя ефективний у пригніченні розвитку різних вірусних, грибкових та бактеріальних інфекцій, включаючи MRSA.

9. Запобігання остеопорозу.

Наявність поліфенолів робить оливки корисними для запобігання втрати кісткової маси. Дослідження показали, що вони ефективні у формуванні та підтримці кісток. І, будучи багатими на фітонутрієнти, оливки слід додавати до будь-якої дієти для лікування остеопорозу.

Це лише деякі переваги для здоров’я, які приносять включення оливок Мансанілья в раціон. І в цьому списку є багато іншого, наприклад, користь для волосся та шкіри, покращення зору, регуляція травних ферментів тощо.