Хамон іберіко, безсумнівно, є еталоном іспанської гастрономії. Страва, яка є брендом Іспанії і цінується як в цій країні, так і за її межами. Продукт, створений мистецтвом, і мистецтво, яке зуміло закохати всіх своїм смаком. Є 5 ключових причин, чому іберійський хамон підкорив усіх, хто його куштував, і стала унікальною та необхідною їжею в іспанських домівках.
Якби іноземці визначали іспанців 5 словами, то, можливо, це були б: фламенко, сієста, корида, часто вживане слово “olé” і… Хамон Іберіко. Іспанська гастрономія визнана однією з найкращих і найрізноманітніших у світі, а з усіх продуктів, що входять до її складу, хамон іберіко є найбажанішим продуктом. Є 5 причин, чому хамон іберіко вважають унікальним іспанським продуктом.
1) Їжа з історією. Перші згадки про хамон іберіко відносяться до часу, коли Римська імперія окупувала Піренейський півострів. А це понад 2000 років, тобто іберіко має надзвичайно прадавню історію.
Особливості часу вимагали тримати м’ясо в солі, щоб воно зберігалося тривалий час. Згодом вдосконалювалася розробка і контроль виробництва. Перехід від методу збереження м’яса до форми приготування для отримання бажаного продукту. Незважаючи на те, що для багатьох країн хамон іберіко все ще залишається сирим м’ясом, соління та подальше висушування стали в Іспанії таким же поширеним процесом приготування, як запікання чи смаження.
2) Вдосконалення хамону іберіко. Іберійська свиня є результатом еволюції та схрещування породи для отримання вишуканого м’яса. Смак м’яса залежить від дієти. Найбільш придатною їжею для отримання найкращого смаку є жолуді та трави. Крім того, велике значення має те, що іберійська свиня вирощується на волі.
3) Натуральність. Хамон іберіко – це продукт без консервантів і барвників, який отримують шляхом соління і подальшого сушіння. Це робить хамон іберіко натуральним продуктом.
4) В’ялення хамону іберіко. Хороші речі потребують часу, і це, безсумнівно, одна з ключових причин унікальності іберіко. Мінімальний термін витримки становить 20 місяці і може досягати 50 місяців залежно від чистоти породи та ваги самої шинки.
5) Спосіб нарізки хамону. Іберійську шинку найкраще нарізати ножем, тонким шматком довжиною 7 см і шириною 4 см. Товщина має бути 1 мм. Розрізаючи його ножем з такими розмірами, жир плавиться і карамелізується, створюючи приємний і вишуканий смак. Всі ці фактори будуть визначати якість і ціну хамону іберіко. Їх дуже важливо ідентифікувати, щоб вони не дали вам кота в мішку і не опинилися вдома з сирою або несертифікованою іберійською шинкою. Ці характеристики роблять іберійську свинячу шинку унікальною їжею, улюбленою та бажаною всіма та з традиціями, які тривають тисячоліттями.
В Універсальній крамничці ви можете придбати хамон іберіко найвищої якості. У нас продається 100-грамова нарізка від відомого іспанського бренду Castro y Gonzalez.
М’ясо преміум класу. Хамон, який не їдять, а який дегустують і насолоджуються смаком.
Ви маєте можливість купити в Україні хамон іберіко високої якость. Щоб насолодитися унікальним продуктом, неподібним на багато інших.