Відкриваємо рубрику рецептів від Універсальної Крамнички. Зараз вересень – щедрий і плідний період урожаю. Особливо рясно в цьому році вродили яблука. Яблуні просто гнуться від величезної кількості плодів.
Що робити з яблуками? Як використати їх, щоб не пропали?
Радимо зробити Живчик в домашніх умовах. Маємо перевірений і надійний рецепт від нашої мами Слави. Щороку вона закриває цей яблучний напій для нашої сім’ї. І цей, 2022 рік, не став винятком.
Смачний і корисний напій, який можете закрити і пити протягом усього року. Наприклад, на Різдво такий яблучний “сюрприз” буде як знахідка.
Отже, тримайте рецепт.
1 – Збираєте в саду яблука або купуєте на базарі.
2 – Потрібно почистити їх та нарізати дольками.
3 – Залити кіп’яченою водою. Співвідношення – 2 відра яблук на 8 літрів води.
4 – В такому стані яблука мають постояти добу.
5 – На наступний день процідити рідину через марлю. Додайте цукор та лимонну кислоту.
6 – Закип’ятити.
7 – Порозливати в ємкості. В нашому випадку ось такі літрові пляшки. І потрібно простерилізувати 5-7 хвилин.
8 – Після охолодження напій можна пити. Поставте на зберігання в холодне місце (кладовку чи пивницю) і на Різдво матимете шикарний яблучний напій.
Смачного вам!