Рецепт від УК: каталонська паста з іспанською ковбасою фует

Ви зараз переглядаєте Рецепт від УК: каталонська паста з іспанською ковбасою фует

Каталонська паста потребує такого часу приготування – 25 хвилин.
Кількість порцій – 2.

Креветки, ковбаса фует і свіжі макарони поєднуються в смачну страву в каталонському стилі. Готуйте для себе та своїх близьких пасту, повну вишуканих добавок!

ІНГРЕДІЄНТИ

  • свіжа паста тальятелле 250 г
  • ковбаса фует – 170 г
  • перець чилі – 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • креветки свіжі – 200 г
  • часник – 2 зубчики
  • солодкий перець, мелений – 1/2 чайної ложки
  • петрушка – 1 пучок
  • помідори стиглі – 4 шт.
  • вершкове масло – 100 гр
  • сіль – 1 щіпка
  • чорний перець, мелений – 1 щіпка
  • оливкова олія для смаження.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1: готуємо пасту

Відваріть макарони в каструлі зі злегка підсоленою водою відповідно до інструкції на упаковці. Злити, залишивши трохи води для варіння. Промийте макарони холодною водою і злийте їх через сито.

Крок 2: ріжемо інгредієнти для соусу

Фует очистіть від шкірки, наріжте скибочками, а потім тонкою соломкою. Дрібно наріжте перець чилі, цибулю наріжте дрібними кубиками, а часник – пластинками. Помідори пробланшуйте в окропі, очисте від шкірки і наріжте кубиками.

Крок 3: смажимо креветки

Очищені креветки обсмажте з двох сторін на сковороді з розігрітою оливковою олією (загалом приблизно 30 секунд).

Крок 4: додаємо інгредієнти соусу, що залишилися

Додати фует, цибулю, часник і масло. Перемішати і нагріти.

Додайте помідори, перець чилі та подрібнену петрушку. Приправте все сіллю і перцем. Варіть, поки соус трохи не загусне і не придбає бархатисту консистенцію.

Додайте відціджені макарони та трохи води від варіння. Нагрівайте, помішуючи, поки інгредієнти та смаки не з’єднаються.

Крок 5: подаємо пасту

Розкладіть макарони по тарілках. Перед подачею посипати подрібненою петрушкою.

Фует для приготування каталонської пасти ви можете знайти в Універсальній крамничці. Чудово підійде фует Дулано або не менш смачний фует Ель Торо Рохо.