Каталонська паста потребує такого часу приготування – 25 хвилин.
Кількість порцій – 2.
Креветки, ковбаса фует і свіжі макарони поєднуються в смачну страву в каталонському стилі. Готуйте для себе та своїх близьких пасту, повну вишуканих добавок!
ІНГРЕДІЄНТИ
- свіжа паста тальятелле 250 г
- ковбаса фует – 170 г
- перець чилі – 1 шт.
- цибуля 1 шт.
- креветки свіжі – 200 г
- часник – 2 зубчики
- солодкий перець, мелений – 1/2 чайної ложки
- петрушка – 1 пучок
- помідори стиглі – 4 шт.
- вершкове масло – 100 гр
- сіль – 1 щіпка
- чорний перець, мелений – 1 щіпка
- оливкова олія для смаження.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1: готуємо пасту
Відваріть макарони в каструлі зі злегка підсоленою водою відповідно до інструкції на упаковці. Злити, залишивши трохи води для варіння. Промийте макарони холодною водою і злийте їх через сито.
Крок 2: ріжемо інгредієнти для соусу
Фует очистіть від шкірки, наріжте скибочками, а потім тонкою соломкою. Дрібно наріжте перець чилі, цибулю наріжте дрібними кубиками, а часник – пластинками. Помідори пробланшуйте в окропі, очисте від шкірки і наріжте кубиками.
Крок 3: смажимо креветки
Очищені креветки обсмажте з двох сторін на сковороді з розігрітою оливковою олією (загалом приблизно 30 секунд).
Крок 4: додаємо інгредієнти соусу, що залишилися
Додати фует, цибулю, часник і масло. Перемішати і нагріти.
Додайте помідори, перець чилі та подрібнену петрушку. Приправте все сіллю і перцем. Варіть, поки соус трохи не загусне і не придбає бархатисту консистенцію.
Додайте відціджені макарони та трохи води від варіння. Нагрівайте, помішуючи, поки інгредієнти та смаки не з’єднаються.
Крок 5: подаємо пасту
Розкладіть макарони по тарілках. Перед подачею посипати подрібненою петрушкою.
Фует для приготування каталонської пасти ви можете знайти в Універсальній крамничці. Чудово підійде фует Дулано або не менш смачний фует Ель Торо Рохо.